Program "Wychodzenie" z Postu

Celem diety „wychodzącej”, którą należy przeprowadzić po zakończeniu postu jest utrzymanie efektów zdrowotnych oraz wagowych, a także przejście do „normalnego” odżywiania w sposób jak najmniej obciążający organizm. Podstawowym składnikiem podczas wychodzenia z postu są warzywa oraz nieprzetworzone tłuszcze w postaci olejów, orzechy oraz jajka. Stopniowo podnoszona jest wartość energetyczna posiłków przypadających na kolejne dni, dochodząc do kaloryczności 1500 kcal pod koniec diety. Dzięki diecie „wychodzącej” metabolizm będzie się stawał coraz sprawniejszy i możliwa będzie dalsza redukcja masy ciała.

Jeżeli nie zależy Państwu na redukcji masy ciała, można zwiększyć kaloryczność posiłków, zachowując formułę diety „wychodzącej”.

Dietę wychodzącą przygotowujemy wg zaleceń dr Ewy Dąbrowskiej.

Z diety warzywno- owocowej powinno się wychodzić przede wszystkim warzywami. Trzeba z góry zaplanować jak długo chce się przeprowadzić dietę wychodzącą , jeden, dwa, czy trzy tygodnie.

Dane kontaktowe

Napisz do nas

Obszar działania

Wysyłając ten formularz, przyjmujesz do wiadomości, że Administratorem, podmiotem przetwarzającym dane osobowe na potrzeby firmy, jest Małgorzata Lewicka Catering dla Zdrowia, oraz że masz prawo do wglądu, sprostowania oraz usunięcia Twoich danych.